В Україні, 1 березня 2023 року відбулася довгоочікувана індексація пенсій, яка привернула до себе увагу мільйонів громадян, оскільки зростання соціальної допомоги очікувалося "катастрофічним" через інфляцію.

Однак, як виявилось, не всі літні українці можуть розраховувати на доплати... чи великі суми. Адже комусь пенсія взагалі не змінилася, а комусь додали 100 гривень.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

Наразі у Міністерстві соціальної політики України спробували пояснити, які категорії громадян залишаться зі своїми колишніми рівнями пенсій. Не передбачено індексацію для наступних категорій: осіб, які продовжують працювати та мають невеликий страховий стаж, колишніх працівників прокуратури і, звичайно ж, тих, хто отримує щомісячне довічне грошове утримання, у тому числі колишні судді.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень До 500 гривень повернеться на картку: ПриватБанк порадував приємним сюрпризом
Показати ще

Мінсоцполітики повідомили, що з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 600 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати з урахуванням збільшеного страхового стажу.

З липня буде підвищено пенсії державним службовцям та працівникам органів місцевого самоврядування. Розмір підвищення становитиме близько 19,7%.

Нагадаємо, на 20% більше: кому з українських пенсіонерів реально отримати вищу пенсію , що потрібно

Як повідомляв "Знай.uа", пільги на комуналку, навчання та харчування: яку допомогу можуть отримувати багатодітні та батьки-одиначки

Знай.ua писав, "Додали 62 грн, нехай собі заберуть": українці скаржаться на смішне підвищення пенсій після індексації