В Україні очікується новий стрибок цін на харчові продукти. Минулий рік був дуже тяжким, але й поточний обіцяє чимало сюрпризів. Навіть незважаючи на те, що продовольча інфляція має сповільнитись.

Аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев прогнозує, що інфляція у 2023 році зупиниться на рівні приблизно 10-15%.

"Слід розуміти, що інфляція ніколи не знижується, а тільки стабілізується, або зростає або не зростає", - зазначив він.

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua
Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

Подорожчання торкнеться соціально значущих продуктів, таких як м'ясо, овочі та фрукти. Але деякі позиції позиції все ж таки порадіють українців стабільною вартістю - соняшникова олія, хліб і крупи.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Щодо товарів, що подорожчають: певні категорії м'яса, можливо, овочі покажуть зростання, тому що незрозуміло, що буде з тепличними овочами, а до свіжих нам ще далеко. І також імпортні категорії фруктів", – попередив Мартишев.

Варто зазначити, що в Україні спостерігаються серйозні проблеми з наявністю імпорту, оскільки Туреччина обмежила постачання до квітня у зв'язку із землетрусом.

Раніше ми писали про те, що дешевого м'яса не залишилося: в Україні подорожчала курятина, скільки тепер коштують стегенця.

Як повідомляв Знай.ua, на 20% більше: кому з українських пенсіонерів реально отримати вищу пенсію, що потрібно

Також портал Знай.ua писав, що імпорт знизився, як і ціна: який продукт перестали купувати українці і чому