Тарифи на деякі комунальні послуги можуть підняти вже цієї весни. Про це заявив експерт з ЖКП та голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "Сніданок з 1+1".

Олег Попенко зазначив, що в Україні продовжує діяти мораторій на підвищення комунальних послуг, проте це не повністю захищає населення від подорожчання. У законі прописано кілька тарифів, які не можна піднімати, доки у країні воєнний стан. Мова про ціни на гарячу воду, опалення та розподіл газу.

Скрін, відео YouTube тарифи
Скрін, відео YouTube тарифи

Експерт наголошує, що інші тарифи на комуналку, які не прописані у законі про мораторій, зокрема на електрику, можуть підняти. На його думку, до нових сум у платіжках споживачам слід готуватися вже цієї весни.

"Я думаю, що з 1 квітня на нас чекатиме підвищення тарифів. Насамперед на електроенергію і можливо на газопостачання", - заявив Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Комунальні платежі. Фото: Youtube
Комунальні платежі. Фото: Youtube

Варто зазначити, що в уряді вже неодноразово згадували, що в найближчому майбутньому на українців чекає підвищення тарифів. Втім, офіційне рішення поки що не озвучувалося і достовірно невідомо, як можуть підняти вартість комунальних послуг.

Раніше портал Знай повідомляв, українці скаржаться на роботу "Нафтогазу", показники лічильника не передати, а суми у платіжках надхмарні: "З січня почався жах".

Також наш портал інформував, як отримати всю інформацію про нарахування субсидії та її розмір онлайн: українцям дали інструкцію.

Крім того, ми писали підвищення цін на комуналку: на скільки більше доведеться заплатити за електрику українцям.