Військова агресія росії в Україні спричиняє зростання цін на продукти. Зокрема, в українських супермаркетах подорожчала курятина.

Супермаркети поступово підіймають ціни, в результаті за місяць виходить чимала сума. Про це свідчать дані порталу Minfin.

Через військову агресію росії в Україні зростають ціни на продукти. Зокрема, в українських супермаркетах подорожчала курятина.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

Скільки коштує курятина в Україні

Ціна на курятину в Україні збільшилася у березні, порівняно з лютим. Так, середня ціна курячого стегна становить 101,95 грн за кг, а лютому – 98,88 грн за кг.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ціна на продукти. скриншот Мінфін
Ціна на продукти. скриншот Мінфін

Також підскочила середня ціна на курячу гомілку з 74,25 грн/кг у січні до 78,95 грн/кг у лютому.

Ціна на продукти. скриншот Мінфін
Ціна на продукти. скриншот Мінфін

Середня ціна на куряче філе у березні також зросла зі 139,95 грн за кг у лютому, до 144,60 грн за кілограм, станом на 9 березня.

Ціна на продукти. скриншот Мінфін
Ціна на продукти. скриншот Мінфін

За словами аналітиків, українці стали менше їсти інші види м'яса, знизивши обсяг м'яса в споживчому кошику, та перейшовши, зокрема, на курятину, яка значно дешеве. Однак і цей вид м'яса дорожчає.

Нагадаємо, ми писали, що в українських супермаркетах подорожчали різні види м'яса та сало: на що ціни "кусаються" найсильніше.

Як повідомляв "Знай.ua" як українців можуть дурити у супермаркетах просто на очах: ​​стикався кожен.

Також "Знай.ua" інформував, подорожчання було неминучим? В Україні майже на 20% скоротилося виробництво яєць.