Похід до супермаркету для українців є простою буденністю, адже багато хто це робить практично щодня, щоб купити ті чи інші "життєво важливі" продукти.

Проте українські магазини та супермаркети іноді можуть вказувати різні ціни на цінниках та в касових апаратах, що дозволить продати товар за вищою ціною.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Хоча важливо пам'ятати, що закон на стороні покупця. Держпродспоживслужба уточнює, що якщо продавець виставляє два різні цінники (на касі та на прилавку), покупець має право купити товар за меншою ціною.

Згідно зі статтею 15 Закону "Про захист прав споживачів", усі українці мають право на отримання інформації про товари, включаючи ціни. Закон також встановлює вимоги до цінників: на ціннику має бути зазначена ціна кожної одиниці товару; ціна повинна включати всі податки і надбавки.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як зазначають у Держпродспоживслужбі, часто буває так, що споживачі бачать ціну на ціннику певного товару та сподіваються заплатити саме цю ціну, але при розрахунку на касі виявляється, що ціна обраного товару відрізняється і зазвичай вищою.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

У ситуаціях, якщо на ціннику було надано недостовірну інформацію, суперечки мають вирішуватися на користь покупця, згідно із ч.8 статті 18 Закону "Про захист прав споживачів".

Нагадаємо, за кіло курятини доведеться "витрусити" з кишень останнє: супермаркети "порадували" новим подорожчанням

Як повідомляв "Знай.ua", виноград, банани і навіть яблука: у супермаркетах "позолотілі" популярні фрукти

Знай.ua писав, на столах українців стане менше салатів: у ціні злетять популярні тепличні помідори