З недавнього часу виплатами субсидій займається Пенсійний фонд України, у відомстві назвали критерії, за якими субсидії не виплатять.

Як виявилося, причиною не отримати субсидію може стати те, що один із дорослих членів сімейства ніде не навчається і не працює. А якщо він працює, але офіційно отримує зарплату, нижчу за мінімальну, то сім'я допомогу все одно не отримає.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Після того, повномасштабного вторгнення кількість безробітних збільшилася, і працевлаштуватися зараз не так просто. Але саме з цієї причини можна не отримати допомогу, якої потребує домогосподарство.

Кому не варто звертатися за субсидією

Якщо у родини є квартира понад 130 квадратних метрів, або будинок з квадратурою понад 230 кв. м. Єдине, що це обмеження не стосується дитячих будинків сімейного типу, багатодітних сімей, а також сімей з трьома або більше дітьми, які перебувають під опікою та піклуванням.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

У разі купівлі членами сім'ї нового автомобіля (не більше 5 років).

Якщо у домогосподарстві зареєстровано два або більше транспортних засобів, яким не більше 15 років. Це не стосується наявності причепу або мопеда.

Також слід забути про субсидію, якщо хтось із членів сім'ї протягом року перед зверненням на субсидію здійснив покупку суму понад 50 тисяч гривень.

У разі наявності депозиту на суму понад 100 тисяч гривень.

Та якщо раніше були понаднормові виплати, а сім'я їх не повернула.

Нагадаємо, ми писали, що газ коштуватиме копійки? Українців попередили про зниження цін на блакитне паливо.

Як повідомляв "Знай.ua" благодійна пенсія: як і кому з українців можна отримати незвичні виплати.

Також "Знай.ua" інформував, як українцям оформити пенсію в окупації: чітка та доступна інструкція для отримання виплат.