Не всі українці хочуть евакуюватися з тимчасово окупованих територій, а серед тих, хто залишився, є пенсіонери, які за законом мають отримувати гроші від держави, але у багатьох виникли труднощі з оформленням виплат.

Держава продовжує виплачувати українцям пенсії та субсидії у повному обсязі, незважаючи на складну ситуацію. Однак людей, які мешкають у тимчасовій окупації, хвилює питання про оформлення даних виплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Мер окупованого Мелітополя Іван Федоров надав українцям докладну інструкцію, яка допоможе оформити пенсію.

На веб-порталі ПФУ все можна зробити онлайн. Потрібно обрати пункт меню "Заява на призначення пенсії", заповнити її та відповісти на запитання з анкети. Далі необхідно прикріпити скан-копії документів, але обов'язково у кольоровому вигляді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"За результатами обробки заяви ви отримаєте інформацію про рішення щодо призначення пенсії", – додав мер.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Є один важливий нюанс, який слід враховувати українцям. Для оформлення пенсії онлайн буде потрібний кваліфікований електронний підпис (КЕП). Федоров пояснив, що робити, якщо немає цього ключа.

"Якщо ви не маєте КЕП, зробити це можна лише на підконтрольній території України в одному з сервісних центрів ПФУ незалежно від місця реєстрації та проживання особисто або через представника, повноваження якого підтверджені довіреністю", – написав він.

Нагадаємо, українців залишать без пенсійних виплат через суд: є перші списки

Раніше ми писали, пенсіонерам із сіл дозволили отримати державну допомогу