У Мінюсті схвалили постанову про впровадження меценатських пенсій, яку оприлюднив Пенсійний фонд.

За словами заступниці міністра соціальної політики Дар'ї Марчак, депутати Верховної Ради ще у 2022 році проголосували за даний законопроєкт. Наразі вже ухвалено відповідні акти, і українці зможуть вносити внески для конкретної особи, якщо вона є одержувачем пенсії та має відкритий рахунок у Пенсійному фонді.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Мін'юст має оприлюднити постанову, яка запустить механізм і введе їх на офіційному рівні в дію.

Дар'я Марчак зазначила, що кошти на рахунки українських пенсіонерів можна буде додавати будь-кому як у межах країни, так і з-за кордону. Благодійна пожертва надсилатиметься до ПФУ, а потім нараховуватиметься пенсіонеру.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тепер українські пенсіонери зможуть отримати додаткові виплати від благодійників нарівні з основними.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Але є дещо, про що слід пам'ятати як меценатам, так і тим, хто отримуватиме нові виплати. Частину коштів, які буде перераховано благодійниками, Пенсійний фонд буде утримувати в себе. Йдеться про 30% від суми, вона буде перерахована у бюджет ПФУ.

Нагадаємо, ми писали, що у Пенсійному фонді пояснили, через які 5 помилок можна позбавитися допомоги у вигляді субсидії.

Як повідомляв "Знай.ua" на українців чекає "солодке життя": ціни на газовані напої Coca-Cola, Pepsi та Fanta різко підвищаться.

Також "Знай.ua" інформував, знижка до 50%: категорії громадян, яким належать солідні пільги на комуналку.