В Україні тарифи на газ для населення знаходяться в стабільному стані, через мораторій на підвищення деяких комунальних тарифів протягом воєнного стану та ще пів року після нього.

Проте йдуть дебати, чи слід знімати обмеження на тарифи, та якими будуть ціни після закінчення опалювального періоду. Громадян запевняють, що найближчими місяцями світові ціни на газ будуть падати, що позначиться і на нас. Про це в ефірі національного телемарафону розповів директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

Газ, скріншот: YouTube
Газ, скріншот: YouTube

Зазначається, що до кінця опалювального періоду ситуація продовжить знаходитися на попередньому рівні.

Відповідно в цілому відмінностей по країнах не спостерігається - ціна на газ падає, падає і в Україні. Очікування на найближчий період часу - весна-літо - продовжуватиметься падіння ціни на газ, - зазначив Корецький.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тарифи на газ в Україні, кадр з відео
Тарифи на газ в Україні, кадр з відео

Світові аналітики зазначають, що ринки газу в цьому році можуть нарешті заспокоїтися після бурхливого 2021 року, коли ціни на енергоносії підскочили до рекордних позначок і завдали удару по економіці в усьому світі. У Європі з'явився певний оптимізм щодо того, що найгірше може бути позаду, оскільки інфляція починає знижуватися.

Нагадаємо, ми писали, що знижка до 50%: категорії громадян, яким належать солідні пільги на комуналку.

Як повідомляв "Знай.ua" пенсіонерам із сіл дозволили отримати державну допомогу: як взяти участь у програмі.

Також "Знай.ua" інформував, помилка у декларації на субсидію: у ПФУ дали українцям універсальну інструкцію, є лише 30 днів.