Картопля — один із головних продуктів у раціоні багатьох українців, тому попит на овоч є цілий рік. У першій половині березня супермаркети змінили цінники на картоплю і деякі сорти здивували вартістю. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Картопля постійно має попит і є одним з небагатьох овочів, які за зиму не піднялися в ціні відразу в кілька разів. Втім, у першій половині березня цінники у супермаркетах змінилися. Деякі сорти овочів стали дешевшими, ніж місяцем раніше

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Так, станом на 8 березня картопля у середньому пропонується по 10,04 гривні за кілограм. При цьому минулого місяця цінник був на рівні 9,92 гривні за кіло. Ціни на овочі коливаються в діапазоні від 7,84 до 14,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Натомість інші сорти картоплі здивували несподіваним здешевленням. Так, молода картопля у середньому коштує 14,90 гривні замість 15,97 гривні за кіло. Рожева картопля подешевшала з 12,71 до 11,90 гривні за один кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, чи доведеться доїдати картопляні очищення? В Україні супермаркети різко підняли ціни на овочі "борщового набору".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.