Українцям можуть зараховувати подвійний стаж роботи для пенсійних виплат. Йдеться лише про деяких осіб, згідно із законом.

У змінах статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" сказано, що на такий привілей можуть розраховувати українці, які працювали у певних закладах, пов'язаних із медициною. Про це пише видання "На пенсії".

Лікарі в Україні, фото dengi
Лікарі в Україні, фото dengi

Ось категорії даних медичних закладів:

  • протичумні та лепрозорні заклади охорони здоров'я;
  • психіатричні заклади охорони здоров'я;
  • відділення та установи, де лікуються особи, заражені вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) або хворі на СНІД;
  • інфекційні установи реанімаційних відділень закладів охорони здоров'я.

Якщо людина працювала в одному з таких закладів до 1 січня 2004 року, коли було введено в дію Закон України "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", то стаж та період його роботи на посаді справді нараховуватимуться у подвійному розмірі.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

А ось ті, хто працював у зазначених закладах вже після 1 січня 2004 року, отримають у подвійному обсязі лише період роботи на посаді.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що в Україні на розмір пенсії впливають два фактори: стаж та середній розмір заробітної плати. Ці норми передбачені законодавством країни.

Нагадаємо, в Україні запровадили зміни щодо виплати пенсій: кого це стосується і які документи потрібно подати

Раніше ми писали про те, що українцям нагадали, за що ще потрібно віддати податок, крім зарплати: сподобається не кожному

Як повідомляв Знай.ua, "Готові три шкури здерти": абоненти Vodafone шоковані непідйомними тарифами та постійними обривами зв'язку.