З 1 березня споживачам потрібно передати показання газового лічильника, аби уникнути некоректних даних в платіжках.

У компанії Нафтогаз повідомили українців, що оскільки розрахунок суми в платіжках здійснюється виключно на основі даних від облгазу, споживачам важливо передати показання своїх газових лічильників з 1 по 5 березня. Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Якщо знехтувати цим питанням, облгаз передасть граничні показники лічильника, в результаті чого споживачі отримають платіжки з некоректними сумами. У Нафтогазі нагадали, що передати показання лічильника можна за допомогою контакт-центру облгазу, чат-бота та безпосередньо в офісі облгазу.

В компанії попередили, що можуть виникати подвоєні суми в платіжках за газ можуть виникнути при передачі показників лічильників до облгазу, адже саме він передає кінцеві показники газопостачальній компанії для формування рахунків.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Важливо вчасно та коректно передати показання лічильників облгазу, перевірити, щоб всі дані відповідали фактичному використанню. Також після отримання платіжки потрібно перевірити, чи правильно облгаз передав ваші показники газопостачальній компанії.

Нагадаємо, ми писали, що "Нафтогаз" не приймає показники лічильників, українці залишилися без рахунків: "З операторами зв'язку немає".

Як повідомляв "Знай.ua" українцям розповіли, що буде із цінами на газ після 8 гривень за куб.

Також "Знай.ua" інформував, що Нафтогаз змінив правила для українців: як передавати показники лічильника.