Для наших читачів, які уважно стежать за цифрами у своїх платіжках по ЖКП, є дуже важливі новини. Справа в тому, що українці вже досить довго платять за фіксованою ціною - 8 гривень за куб.

Такий тариф залишається завдяки монополії від державного регулятора компанії "Нафтогаз".

Про це стало відомо завдяки повідомленню українського видання GSMinfo.

Нафтогаз. Фото: Yоutube
Нафтогаз. Фото: Yоutube

При цьому є дуже показова статистика – буквально кілька років тому "Нафтогаз" надавав послуги 10% споживачам у країні, а сьогодні цей показник сягає 90%. Ця ситуація і допомагає утримати ціни на газ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нам, як споживачам, постійно нагадують чиновники, що реальна ціна газу вдові дорожча. Водночас підвищення тарифів було б незаконним, адже в Україні діє мораторій, який забороняє змінювати ціну на газ протягом шести місяців після закінчення військового стану.

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Раніше у мережі неодноразово з'являлася інформація, що після завершення опалювального сезону ціна газу почне зростати, а мораторій, ймовірно, буде скасовано.

Проте, ніхто на офіційному рівні не береться це підтверджувати, а навпаки спростовують. Більше того, після війни Україна має на меті стати незалежною від імпортних поставок газу і на це є всі передумови.

По-перше, кількість населення значно поменшала, адже дуже багато українців виїхали за кордон. По-друге, через ракетні удари на жаль пошкоджено або знищено безліч підприємств та компаній.

Де є незалежність від імпорту, там і ціни утримати набагато простіше. Тому говорити про підвищення тарифів дуже рано, адже варіанти виходу із цієї ситуації можуть бути різними.

Загалом ринкова ціна газу зараз становить 19,3 гривні за куб, незважаючи на те, що Нафтогаз продає його населенню за 8 гривень. Різницю покривають за рахунок державного бюджету.

Нагадаємо, на шахрай або просто посмажити з картоплею: ​​супермаркети порадували зниженням цін на печериці.

Раніше повідомлялося, що старі лампочки розжарювання на LED-лампи можна обміняти в селах: як це працює.

Також, українцям пропонують пачку солі за 500 гривень: чому така божевільна ціна.