Уряд готує для українців нові реформи субсидіювання та тарифів за комунальні послуги.

Про те, які зміни очікують українців повідомив заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв'ю Liga.net.

Лічильник. Фото: Youtube
Лічильник. Фото: Youtube

За словами посадовця розробляють варіант повноцінної монетизації субсидій — коли населення платить "справедливу ціну, але отримує компенсацію від держави". Однак основні моменти мають бути такими: громадяни України, які потребують допомоги, не мають постраждати, держава повинна допомагати таким особам адресно.

Ми дійсно думаємо над проблемою субсидування і системною збитковості, відсутності стимулів для збільшення і виробництва електроенергії, і видобутку газу. Тому зараз напрацьовуються декілька різних механізмів, як розв'язати ці проблеми... Вважаю, протягом місяця-двох ми вийдемо з урядом з пропозиціями, баченням цієї системи. Є різні варіанти, — розповів Шурма.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Комунальні платежі. Фото: Youtube
Комунальні платежі. Фото: Youtube

Платоспроможним українцям треба очікувати серйозних змін. Уряд пропонує сплачувати справедливі комунальні тарифи, а підприємства повинні продавати свої товари за справедливою ціною і мати стимул для нарощування виробництва електроенергії, видобутку газу і нафти.

Нагадаємо, що українці можуть дещо зекономити, якщо сплачувати за газ до 15-го числа, то нараховується знижка – 1%.

Нагадаємо, ми писали, що субсидії для боржників: українцям розповіли, як правильно отримати допомогу на оплату комуналки.

Як повідомляв "Знай.ua" все вирішиться до квітня: українців попередили про можливе підвищення тарифів на комуналку.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні кава дорожчає шаленими темпами, але цукор та вершки ще доступні: як змінилися ціни за рік.