Для всіх наших читачів, які з якоїсь причини не змогли вчасно сплатити борги за комуналку, є дуже важливі новини. Справа в тому, що отримати субсидію можна навіть за наявності боргів. Проте якщо заборгованість відповідає певним критеріям, допомоги можна і не дочекатися.

Давайте дізнаємося, хто із боржників може розраховувати на отримання субсидії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

За інформацією ПФУ, йдеться про термін у понад три місяці заборгованості за оплату ЖКП, яка виникла протягом трьох років. Сума при цьому має перевищувати 680 грн (40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Отримати субсидію у разі заборгованості можна за умови надання документального підтвердження оплати суми або укладання договору реструктуризації.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Іншим шляхом може бути опротестування суми боргу в суді (потрібно мати рішення про відкриття провадження у справі) протягом 2 місяців з початку сезону (опалювального або неопалювального), або з місяця, наступного за тим, коли прийшло підтвердження таких дій до уповноваженого органу.

Питання про погашення та нюанси боргів вирішуються з постачальниками послуг. Важливо, що подати заяву на субсидію можна заново без урахування послуг, за якими є борги.

Нагадаємо, у чергу чи сидіти на дивані? Українцям нагадали, кому необхідно "оновити" пенсію, субсидію та пільги.

Раніше повідомлялося, що українці масово не платять за комуналку: суди завалені справами, борги зростають.

Також, частина українців має право не платити за комуналку: хто може розраховувати на "привілей".