В уряді обговорюється проведення реформи у сфері комунальних послуг та системи субсидування, внаслідок якої можуть зрости суми у платіжках українців. Поки що проробляються різні варіанти, а все вирішиться до квітня. Про це заявив заступник глави Офісу Президента Ростислав Шурма.

В Україні можуть провести реформу у сфері комунальних послуг та субсидій. Така можливість обговорюється в уряді і вже найближчими місяцями, можливо, до квітня стане зрозуміло, чого чекати українцям.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Ми дійсно думаємо над проблемою субсидування та системної збитковості, відсутності стимулів для збільшення та виробництва електроенергії та видобутку газу. Тому зараз напрацьовуються кілька різних механізмів, як вирішити ці проблеми Ростислав Шурма

Ростислав Шурма зазначив, що незаможних громадян не залишать напризволяще і одним з головних завдань держави залишиться адресна допомога таким особам. Також він натякнув, що зростання тарифів, якщо воно станеться, здебільшого торкнеться фінансово забезпечених українців.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тарифи на комуналку, скріншот з відео
Тарифи на комуналку, скріншот з відео

Ті, хто може платити, повинен платити, і компанії повинні продавати свої продукти за справедливою ціною та мати стимул для нарощування виробництва електроенергії, видобутку газу та нафти Ростислав Шурма

Раніше портал Знай повідомляв, 1700 гривень на оплату комуналки: як українцям оформити заявку, щоби отримати державну допомогу.

Також наш портал інформував, як отримати субсидію у 2023 році: українцям відповіли на головне питання щодо допомоги на оплату комуналки.

Крім того, ми писали, простим українцям можуть підняти тариф на світ у 4 рази: вже навесні можуть чекати на нові ціни.