В Україні ветерани війни з інвалідністю І чи ІІ групи, отриманої внаслідок бойових дій, мають право отримати виплати від спільного проекту Мінветеранів та Червоного Хреста.

Така допомога українцям доступна з 16 лютого 2023 року, як повідомили у Міністерстві у справах ветеранів. Суми у розмірі 4 тисячі гривень нараховуватимуться на банківський рахунок протягом чотирьох місяців, тобто всього можна отримати 16 тисяч гривень.

Поранений військовий, фото з відкритих джерел
Поранений військовий, фото з відкритих джерел

Для отримання допомоги необхідно подати заявку на сайті, а потім дотримуватись інструкції:

  • В названии пільг треба вказати "Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни".
  • Далі пройти електронну ідентифікацію за допомогою електронного підпису.
  • Перевірити свої особисті дані: прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також вкажіть свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону, адресу електронної пошти.
  • Погодитись на обробку та передачу даних для отримання грошової допомоги.

Також є відеоінструкція, якщо виникли труднощі. Після надсилання заявки до Мінветеранів потрібно дочекатися підтвердження наявності статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І чи ІІ групи у Єдиному державному реєстрі ветеранів війни.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Коли верифікацію буде пройдено, всі дані передадуть до Червоного Хреста для виплати грошей на банківський рахунок. Якщо кошти не зарахували у вказаний термін, слід звернутися до Мінветеранів за номером: +380636889596.

Нагадаємо, виплати при народженні дитини в Україні: новоспеченим батькам нагадали, як отримати гроші

Раніше ми писали про те, що ще одну категорію українців обіцяють грошову допомогу: хто може розраховувати