Пенсонери та діти - найнезахищеніші категорії населення в будь-якій країні і якщо про дітей ще можуть подбати їхні батьки, то старі часто змушені справлятися самі.

Саме тому різні доплати від держави та індексації пенсій покращують якість життя, але влада не завжди здатна надати таку допомогу пенсіонерам. Однак, це не стосується тієї інформації, яку ви зараз дізнаєтесь, адже літні українці отримають підвищення виплат завдяки індексації.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Індексація пенсій за планом має відбутися у березні, через що виплати пенсіонерам збільшаться на суму від 100 до 1500 гривень. Очікується, що відсоток індексації становитиме 20%. Попередній варіант проекту індексації-2023 оприлюднено на сайті Федерації профспілок України.

Згідно з проектом березневого перерахунку, мінімальне підвищення становитиме 100 грн., а розмір максимального не може перевищувати 1500 грн. Пов'язано це з тим, що з бюджету першочергово витрати спрямовуються на національну безпеку та оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Так, пенсії, які призначені у 2020-2022 роках, пропонують підвищити на 100 гривень. Крім того, пенсії можуть збільшити (крім доплат):

  • на 120 грн. — пенсіонерам віком понад 70 років зі стажем 30/35 відповідно у жінок/чоловіків, які отримують 3000 грн.;
  • на 400 грн. — непрацюючим пенсіонерам віком від 65 до 70 років зі стажем 30/35 відповідно у жінок/чоловіків та одержують 2600 грн;
  • на 420 грн. - для пенсіонерів з малим страховим стажем, які одержують 2100 грн;
  • на 460 грн. — пенсіонерам віком до 70 років зі стажем 30/35 відповідно у жінок/чоловіків, які отримують 2300 грн.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що буде з виплатами пенсіонерів, що працюють: все зміниться вже навесні.

Раніше ми повідомляли, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ.