Слідом за багатьма іншими продуктами українські супермаркети змінили ціни на один із найпопулярніших видів м’яса. Мова йде про яловичину.

На порталі Мінфін розповіли, скільки зараз коштує цей продукт і де його можна купити найдешевше. Там опублікували найсвіжіші дані моніторингу, детальніше про це розповідає agronews.ua.

Як відзначають фахівці, скорочення поголів'я худоби через повномасштабну війну, перебої з електропостачанням та інші фактори, сильно вплинули на кінцеву вартість м'яса та іншої продукції тваринного походження. Відповідно українці все менше можуть дозволити собі курятину, свинину, а тим більше яловичину.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Останніми днями супермаркети знову оновили ціни на яловичину і цим не надто втішили покупців. Станом на 21 лютого яловичина гуляш у середньому коштує 240,65 гривні за кілограм, що майже на 3 гривні дорожче, ніж на місяць раніше.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з даними порталу Мінфін найдешевше м'ясо пропонується в торговій мережі Auchan – 177,95 гривні. В інших супермаркетах ціни варіюються від 245 до 299 гривень за кіло.

Водночас трохи подешевшали ребра. Для порівняння, якщо місяцем раніше за кілограм яловичих реберець довелося б віддати 141,81 гривні, то зараз 139,98 гривні. Водночас в Auchan цінник на них становить 119,95 гривні за кіло, а в Megamarket – 160 гривень за кіло.

Ціни на м'ясо, Мінфін
Ціни на м'ясо, Мінфін

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати