Соціологи визначили, що понад третина працездатних українців через війну, розв'язану путіним на території України втратили роботу.

Найбільше постраждали мешканці східних регіонів, більш ніж половина з яких залишили свій дім. Про це йдеться в комплексному порівняльному дослідженні "Як війна змінила мене та країну. Підсумки року", результати показала соціологічна група "Рейтинг".

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Війна призвела до втрати роботи не менш як для третини працездатного населення, особливо складна ситуація для переселенців й мешканців зон бойових дій: половина з них втратили свою роботу. Навіть з тих, хто зміг продовжити працювати під час війни, все одно половина зазнали зменшення заробітної плати, - сказано у висновках дослідження.

Скриншот опитування
Скриншот опитування

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

За інформацією соціологів, наразі відчувається відновлення охочих зайнятися власною справою, оптимізм й абсолютна віра в перемогу супроводжується збитками та втратою найціннішого.

У Мінреінтеграції визначилися, що будуть надавати пріорітет у працевлаштуванні для внутрішньопереселених осіб. Також в уряді радять українцям-переселенцям сміливіше використовувати можливості урядового проєкту єРобота, звертатися до центрів зайнятості та не боятися перекваліфікації.

Також в Україні розробляють план з повернення українців з-за кордону, для відновлення інфраструктури та залучення спеціалістів, проте це планується після завершення активних бойових дій на території нашої країни.

Нагадаємо, ми писали, що як в Україні дружинам військовослужбовців підтвердити робочий стаж: важливі нюанси.

Як повідомляв "Знай.ua" частині українців зріжуть зарплату: кому підготуватися до "затягування поясів".

Також "Знай.ua" інформував, тарифи у столичному метро: скільки будуть платити за проїзд кияни.