У 2023 році українці, задіяні у малому бізнесі уріжуть зарплати. Про це заявило 11% опитаних Європейською бізнес-асоціацією.

За результатами дослідження, порівняно з попереднім роком кількість тих, хто має намір зарплати знижувати помітно скоротилася – з 20% до 11%. Водночас 28% повідомили про намір підвищити оплату праці своїх співробітників. Минулого року про підвищення зарплати повідомляло 26% представників бізнесу.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Варто зазначити, що більшість не планують змінювати витрати на заробітну плату ні в один, ні в інший бік. Таких опитаних - 61%.

Дослідження, скриншот ЄБА
Дослідження, скриншот ЄБА

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Цікаво, що попри війну, бізнесмени планують розширятися, повідомляється, що частина буде збільшувати кількість співробітників, відкривати нові напрямки виробництва, виходити на нові ринки, та розширюватися.

Не планує розширюватися набагато менша, але значна кількість малих бізнесів. Про це заявили 24% його представників.

Дослідження, скриншот ЄБА
Дослідження, скриншот ЄБА

Варто зазначити, що того року оцінки бізнесу спочатку різко погіршились, але потім набрали обертів та опинилися вище за рівень часів пандемії.

Частка тих, хто незадоволений поточним станом власного бізнесу, складає більш ніж половина опитаних. Одночасно зменшилась частка тих, хто задоволений (24% у 2022 р. проти 32% у 2021 р.), і зросла частка тих, хто не задоволений (58% у 2022 р. проти 52% у 2021 р.) поточним станом власного бізнесу.

Дослідження, скриншот ЄБА
Дослідження, скриншот ЄБА

Нагадаємо, ми писали, що французький "Ашан" возить окупантам гуманітарку, не пішовши з ринку РФ: допомагають шкарпетками та цигарками.

Як повідомляв "Знай.ua", що пропонують у Мінсоцполітики для людей з інвалідністю в Україні: робота є лише для 16%.

Також "Знай.ua" інформував, держфінмоніторинг відзвітував про досягнення на економічному фронті.