З кожним місяцем українцям стає все складніше зводити кінці з кінцями, адже навіть елементарно прогодувати себе та сім'ю стало непростим завданням. Цінники у супермаркетах невблаганно ростуть не тільки на м'ясо, молочку та овочі з фруктами, а й на зелень. Скільки у другій половині лютого коштує зелена цибуля, кріп та петрушка, показують дані моніторингу порталу Мінфін.

З початку повномасштабної війни багато українців залишилися без роботи або втратили частину доходів. Багатьом доводиться жити на посібники, яких важко вистачає, особливо якщо в сім'ї є діти. Ситуацію серйозно погіршують непідйомні ціни на продукти, які зростають. Наприклад, звичайна зелень досягла рекордних цінників.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Цибуля

Станом на 22 лютого зелена цибуля в середньому коштує 44,90 гривні за кілограм, що на понад 4 гривні дорожче, ніж було місяцем раніше. За цибулю порей зовсім доведеться викласти майже на 20 гривень більше – 142,30 гривні за кіло.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Кріп

Середній цінник на 100 грамів кропу досяг позначки 42,90 гривні. Слід зазначити, що у січні вартість була помітно нижчою – 36,04 гривні. Цінник на кріп коливається від 33,90 до 51,90 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Петрушка

Петрушка у супермаркетах подорожчала з 34,33 до 36,40 гривні за 70 грамів. При цьому 100 грамів зелені можна купити за 40,90 гривні, а не 29,70 гривні, як було в січні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи доведеться доїдати картопляні очищення? В Україні супермаркети різко підняли ціни на овочі "борщового набору".

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, ми писали, салати та борщ почекають до весни: що найбільше подорожчало з овочів та фруктів в Україні.