Для всіх наших читачів, які ретельно вивчають цінники на важливих продуктах харчування, є кілька дуже цікавих новин. Справа в тому, що ціни на гречку та цукор у відомих українських супермаркетах падають, а от соняшникова олія залишається в межах січневих цін.

Давайте дізнаємося, скільки доведеться заплатити за гречку, цукор та соняшникову олію в українських супермаркетах в останні дні лютого.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Вартість цукру

Цінники на цукор знижуються в Україні з вересня, коли розпочався сезон збирання цукрових буряків. За місяць ціна кілограма цукру знизилася на 19 коп. – з 33,86 грн. до 33,67 грн.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість гречки

Приблизно з липня 2022 року в Україні дешевшає гречана крупа. З весни ціни утримувалися на досить високому рівні, а в деяких роздрібних мережах перевищували позначку 115 гривень за кілограм. Наприкінці лютого популярну крупу можна купити в середньому за 68,73 грн./кг, хоч ще у січні ціна була на рівні 69,40 грн./кг.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість олії

Несуттєво за місяць змінилися ціни на олію. Так, у січні "Олейна" 850 мл коштувала в середньому 62,90 грн., а в лютому – 62,92 грн. У той же час соняшникова олія "Щедрий Дар" 850 мл трохи подешевшала - з 66,56 грн. до 66,43 грн.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Нагадаємо, українці відмовилися від деяких продуктів на тлі подорожчання: що більше не побачимо на столах.

Раніше повідомлялося, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти.

Також, скільки на продукти витрачають українці, а скільки європейці: про покращення говорити зарано.