Вже найближчим часом в Україні може відбутися чергова зміна механізму призначення та виплати житлових субсидій. Про це в інтерв'ю інформаційному порталу Liga.net заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма і зазначив, що конкретні дії щодо субсидій перебувають у стадії розробки.

Представник Офісу президента заявив, що в уряді вбачають певні проблеми у нинішній системі субсидування і навіть часткову збитковість, тому прагнуть це виправити. Наразі держава розглядає кілька варіантів проведення реформи у сфері комунальних послуг.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Ми дійсно думаємо про проблему субсидування та системної збитковості, відсутність стимулів для збільшення та виробництва електроенергії та видобутку газу. Тому зараз напрацьовується кілька різних механізмів, як вирішити ці проблеми Ростислав Шурма

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Водночас він зазначив, що подібні нововведення можуть негативно вплинути, оскільки є певна ймовірність, що тарифи на комунальні послуги частково піднімуться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.

Також наш портал інформував, що Пенсійний фонд України може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, у новій квартирі не буде субсидії: українцям розповіли, як операції з нерухомістю впливають на допомогу.