У лютому в Україні подорожчали деякі продукти, які є майже в кожному споживчому кошику - сіль, борошно та вершкове масло.

Популярні супермаркети вже оновили цінники і тепер українці знають, де ці позиції обійдуться дешевше. Мінфін зібрав усі дані про ціни.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Майже наприкінці лютого за кілограм морської солі доведеться віддати на 50 копійок дорожче порівняно з минулим місяцем – 33,05 грн. Це дуже стабільна ціна з огляду на досвід 2022 року. Звичайна кам'яна сіль у середньому коштуватиме 24,77 грн/кг.

Найбюджетніший варіант морської можна зустріти у Варусі – 28,50 грн за кг, а от кам'яної в Ашані та МегаМаркеті – 25 грн/кг та 23,6 грн/кг відповідно.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ціни на сіль, дані Мінфін
Ціни на сіль, дані Мінфін

На борошно "Хуторок" встановлено середню ціну у розмірі 23,03 грн за кг, тоді як місяць тому це ж борошно коштувало 21,45 грн за кг. Пачка вагою 2 кг дорожчий - 44,55 грн.

У Метро є можливість купити найдешевше - 39,90 грн за 2 кг.

Ціни на борошно, дані Мінфін
Ціни на борошно, дані Мінфін

Молочка наприкінці зими загалом дорожчає, зокрема вершкове масло. Торгова марка "Яготинське" 73% жирності коштує 72,51 грн за 200 р. Найприємніша ціна у Новусі – 69,89 грн.

Ціни на масло, дані Мінфін
Ціни на масло, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що імпорт буде не по кишені? Чого очікувати від цін на овочі та фрукти після катастрофи в Туреччині

Як повідомляв Знай.ua, виробництво дорожчає щодня: чому українці не побачать низьких цін на свинину

Також портал Знай.ua писав, нав'язали картку та відмовилися від відповідальності: клієнт ПриватБанку "нагодував" шахраїв за кордоном на 10 тисяч грн.