Протягом минулого року ціни на продукти харчування зростали неймовірними темпами та, як виявилося, частково їх спеціально завищували у магазинах. За результатами 266 перевірок Держпродспоживслужби було виявлено дуже багато порушень.

Відділ контролю за регульованими цінами у Києві провів чимало перевірок у 2022 році. У постанові Кабміну зазначено що найбільше магазини завищували ціни на соціально важливі продукти - житньо-пшеничний хліб, батон, борошно пшеничне вищого ґатунку, куряча тушка або її чверть, молоко (жирність – 2,5%), яйця (С- 1) та соняшникова олія.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Вимоги постанови мали надати можливість найнезахищенішій верстві населення отримувати збалансоване харчування та запобігти неконтрольованому росту цін на ці товари", – повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби столиці.

У той же час магазини нібито не знали про подібні вимоги, але у відомстві уточнили, що багато продавців усвідомлено порушували правила, і в результаті понесли відповідальність за це.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Загалом за 2022 рік із застосування адмінсанкцій ухвалили 170 рішень, а штрафів виписали на суму 1 949 157 грн. Хоча у січні-грудні було виплачено лише 342 505 грн. Інші оскаржуються в суді.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Нагадаємо, в Україні продовжуватиме дорожчати молочна продукція: на скільки можуть зрости ціни

Раніше ми писали, кому з українців піднімуть щомісячні грошові виплати.

Як повідомляв Знай.ua, Гетьманцев переживає, що хтось із українців може отримувати не одну, а кілька допомог