В Україні майже наприкінці лютого знову змінилася ситуація на плодоовочевому ринку. Деякі позиції встигли суттєво подорожчати, хоча покупці регулярно спостерігають таку картину, але спад цін також був зафіксований.

Весна для українців розпочнеться з переважно високих цін на фрукти та овочі. Актуальні дані надали аналітики проекту EastFruit.

Фрукти та овочі. Фото: Youtube
Фрукти та овочі. Фото: Youtube

Насамперед відзначили подорожчання овочів із "борщового набору". Морква стала менш доступною, а цибуля майже дісталася до $1 за кілограм. Українцям також не варто гаяти часу на пошук мінімальних цін на білокачанну капусту.

Сильний землетрус у Туреччині вплинув на постачання імпортної продукції. Всі тепличні овочі стали різко дорожчати, включаючи цвітну, пекінську та брюссельську капусти. У сегменті зелені, окрім зеленої цибулі, основні позиції подорожчали.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Лише буряк, гарбуз, савойська капуста трохи впали в ціні до кінця лютого місяця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

А ось фрукти стали більш доступними для покупців, ціни за тиждень знижувалися на банани, апельсини, мандарини та грейпфрут. При цьому лимони збільшились у вартості.

Ціни на овочі та фрукти, EastFruit та УкрОпт
Ціни на овочі та фрукти, EastFruit та УкрОпт

Раніше ми писали про те, що в Україні змінилася вартість хліба, молока та кави: скільки коштуватимуть продукти в супермаркетах

Як повідомляв Знай.ua, "Ощадбанк" влаштував пенсіонерам та ВПО неприємний "сюрприз": виїхати за кордон не вийде

Також портал Знай.ua писав, що будемо давитись прісною їжею? Українцям показали оновлені ціни на сіль та цукор у супермаркетах