Підприємець, який користується послугами ПриватБанку поскаржився на систему безпеки, яка допустила зняття грошей з карти "ключ до рахунку" ФОП через POS термінали за кордоном.

Про інцидент було опублікувано на порталі Мінфін. Впродовж кількох днів з його рахунку фізичної особи-підприємця списувалися 50-100 доларів на оплату товарів у торгових точках США. Поки власник карти побачив у додатку транзакції, загальна сума вкрадених коштів склала більш як 10 тис. грн. Клієнт одразу заблокував рахунок і подав заявку на повернення фінансів.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Але через два тижні після блокування надійшло сповіщення про нову спробу оплати в американському супермаркеті побутової техніки. Чоловік звернувся в ПриватБанк для оперативного реагування, але у відповідь отримав лише стандартні механічні поради не передавати дані карти третім особам.

Через двадцять днів після подання заяви на повернення банк проінформував користувача послуг про неможливість виконати звернення, не пояснивши причину відмови.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Шахраї виманюють дані карток. Фото: Youtube
Шахраї виманюють дані карток. Фото: Youtube

Моя карта весь час знаходилася вдома і ніколи (з самого часу її відкриття у 2019 році) не використовувалася для операцій покупки чи зняття готівки, інтернет-покупок тощо. Яким чином вони могли бути отримані та використані шахраями, мені незрозуміло, – зауважив підприємець.

Він зазначив, що банк нав'язав йому картку, він не хотів отримувати пластикову карту для ведення діяльності ФОП, оскільки не було потреби в її використанні. Але у ПриватБанку заявили, що без "ключа до рахунку" неможливо оформити пакет послуг для фізичної особи-підприємця.

Ще однією нав'язаною функцією клієнт назвав дозвіл на застосування за кордоном, що декларується в кабінеті користувача.

По факту, банк самовільно дозволив ці операції і зараз відмовляється від відповідальності за крадіжку коштів. Карта ФОП не є звичайним засобом платежу, вона прив’язана до рахунку ФОП з якого заборонене нецільове використання коштів. З карти ФОП можуть бути придбані ВИКЛЮЧНО товари для ведення підприємницької діяльності. Аж ніяк не оплата в ресторані KFC в США, в USD, – уточнив чоловік.

Скриншот відгуку. Фото: Мінфін
Скриншот відгуку. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що перераховуйте не відходячи: банкомати ПриватБанку видають не повні суми, довести нереально.

Як повідомляв "Знай.ua" українці обурені здирництвом в Ощадбанку: за дві копійчані квитанції 65 грн переплати.

Також "Знай.ua" інформував, у ПриватБанку змінили правила користування кредитними картками: що треба знати.