В Україні скасовують виплати для деяких одиноких матерів. Це стосується лише тих, хто має певну суму на депозитах. Міністерство соціальної політики вже розробило відповідні зміни щодо призначення державної допомоги неповним сім'ям.

Якщо жінка з дітьми має на рахунку 100 тисяч гривень, то держава припиняє їй виплачувати допомогу. І навіть якщо ці гроші знаходяться не на одному депозиті, але сума загалом перевищує вказану, про виплати можна забути.

мати одиначка, ілюстративне фото з вільних джерел
мати одиначка, ілюстративне фото з вільних джерел

У такому разі одинока мати вважається фінансово самодостатньою і може забезпечити себе та дітей, тобто не потребує допомоги від держави. Дані обставини сприяють скасуванню виплат:

"Якщо особи, що входять до складу сім'ї, на 1 число місяця, з якого призначається державна соціальна допомога, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішнього державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що йдеться у декларації", - зазначили у відомстві.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Варто зазначити, таке правило діє у призначенні житлової субсидії. Якщо члени сім'ї мають суму не менше 100 тисяч гривень, то допомога від держави анулюється.

Нагадаємо, хто з українців вийде на пенсію заздалегідь у 2023 році: конкретні категорії осіб та вимоги до них

Раніше ми писали, що в Україні жінки стрімко втрачають роботу: 71% серед безробітних

Як повідомляв Знай.ua, 10 050 гривень: деяким українцям підвищать розмір допомоги з безробіття