Українці зі статусом ВПО масово скаржаться, що не отримали вчасно виплати від держави. У чому причина та коли будуть перераховані кошти, розповіли у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві зазначили, що останнім часом зросла кількість звернень від внутрішніх переселенців щодо затримки виплат допомоги на проживання. Це пов'язано з тим, що зараз відбувається фінансування першочергових соціальних виплат.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

У Державній казначейській службі обіцяють, що найближчим часом внутрішні переселенці отримають виплати.

"На запит Віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук Мінсоцполітики надало попередню інформацію, що на виплати ВПО вже направлено 5,5 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Мінреінтеграції додали, що триматимуть переселенців у курсі стану фінансування виплат та висвітлюватимуть інформацію на своєму офіційному сайті.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.

Також наш портал інформував, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у новій квартирі не буде субсидії: українцям розповіли, як операції з нерухомістю впливають на допомогу.