В Україні мають провести перевірки пенсіонерів на законність отримання пенсій, а також у березні очікується індексація виплат. Втім, те й інше торкнеться не всіх громадян. Про це заявив перший заступник голови Комітету парламенту із соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк в ефірі Громадського радіо.

Михайло Цимбалюк зазначив, що у березні в Україні проведуть індексацію пенсій на 20%, але підвищення торкнеться не всіх. Так, виплати зростуть у тих, хто отримує мінімальну пенсію, люди з інвалідністю та ліквідатори ЧАЕС. Без підвищення пенсій залишаться військові, науковці та держслужбовці.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також в Україні нещодавно заговорили про перевірку пенсіонерів на законність отримання пенсій, втім, це не матиме масового характеру. Перевірятимуть лише окремі категорії пенсіонерів.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перевіряти можуть громадян, які перебувають на тимчасово непідконтрольній території України, і перевірятимуть пенсіонерів, які тривалий час не звертаються до відділення пошти, а їм там нараховуються виплати. Решта – в індивідуальному порядку. Масової перевірки пенсіонерів поки що не передбачається, немає таких підстав Михайло Цимбалюк

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.

Також наш портал інформував, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.