2023 року деяким категоріям українців автоматично продовжили соціальні виплати, а ось іншим доведеться знову підтвердити право на допомогу, надавши необхідні документи. Кому із отримувачів соцдопомоги слід звернутися до органів соціального захисту, щоб не втратити виплати, розповіли у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Деякі українці можуть залишитися без соціальних виплат, якщо не звернуться до органів соціального захисту та не нададуть документи, що підтверджують їхнє право на цей вид допомоги.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Так, автоматичне продовження соцвиплат не торкнулося наступних категорій громадян:

  • осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям;
  • осіб, які отримують допомогу на дітей як самотні матері;
  • осіб, які отримують тимчасову допомогу непрацюючим особам, які досягли загального пенсійного віку, але не отримали права на пенсію, оскільки право на такі виплати пов'язане з оцінкою фінансово-майнового стану сімей.

Українці. Фото:  Youtube
Українці. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У Мінсоцполітики зазначили, що право на такі виплати не потрібно підтверджувати громадянам, які мешкають на територіях, де ведуться бойові дії або у тимчасовій окупації, оскільки для них допомогу продовжили автоматично.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.

Також наш портал інформував, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, у новій квартирі не буде субсидії: українцям розповіли, як операції з нерухомістю впливають на допомогу.