Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій продовжили знижувати і в середині лютого. Пояснюється ця тенденція впливу сезонних факторів. Про це інформують аналітики асоціації "Свинарі України".

За словами експертів, у середині лютого середні закупівельні ціни на свинину для більшості операторів склали 65 гривень за кілограм, що на 3% дешевше, ніж тижнем раніше. При цьому ціновий коридор становив 63,5-66 гривень за кіло. Зустрічалися також нижчі цінники в діапазоні 61-62 гривень за кіло, але тільки для свиней більш важкої кондиції.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

На відміну від цін, торговельна активність залишилася незмінно низькою, як і в попередній тиждень. Також продовжилося посилення конкурентної боротьби між постачальниками охолодженої свинини. У той же час представники переробної галузі підкреслюють, що рівень реалізації відповідає сезонним тенденціям і прогнозують пожвавлення ринку на початку весни.

Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube
Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Наголошується, що незважаючи на низькі темпи кінцевої реалізації, попит на свиней забійних кондицій залишається на високому рівні та товарні партії реалізуються планово.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, борщ та заряд вітамінів узимку обійдуться дорожче: що відбувається на ринку овочів та фруктів в Україні.