Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на гречку, ковбасу та вершкове масло.

Даний набір продуктів можна назвати "ідеальним" сніданком, проте необхідно розуміти, що олія та ковбаса в середині лютого подорожчали, а ось ціни на гречану крупу знизилися.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Український супермаркет, фото: Знай.ua
Український супермаркет, фото: Знай.ua

Вартість гречки

Варто трохи поговорити про ціни на гречану крупу. У середньому гречка, яка за рік значно зросла в ціні, подешевшала практично на 10 гривень, склавши 59,73 грн/кг. Наприклад, на полицях супермаркетів "Ашан" її можна придбати за 56,40 грн/кг, а у "Варус" за неї доведеться віддати 62,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість ковбаси

Тим часом цінник на варену ковбасу торгової марки Алан докторська підвищився з 290,77 грн/кг до 326,66 грн/кг. Подорожчала і варенка торгової марки Ашан із 226,31 грн/кг до 251,90 грн/кг.

Ціни на ковбасу, скріншот: Minfin
Ціни на ковбасу, скріншот: Minfin

Вартість вершкового масла

Середня ціна на вершкове масло торгової марки Яготинське 73% підвищилася до 71,81 грн. за 200 грам. Минулого місяця його можна було придбати за 68,70 грн. за 200 грам. Ціна на нього стартує від 69,89 грн у магазинах "Новус", і сягає 73,63 грн у "Метро".

Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin
Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні серйозно подорожчали сіль та хліб: соняшникова олія вирішила по-іншому.

Раніше повідомлялося, що в Україні сильно впали закупівельні ціни на молоко: що це означає для споживачів.

Також, набір ідеального ранку доступний не всім українцям: супермаркети оновили цінники на каву, чай, цукор та вершки.