Брак електроенергії. Фото: YouTube
Брак електроенергії. Фото: YouTube

Ціни підвищуватимуть поетапно, починаючи з весни цього року. На першому етапі зміна торкнеться шести операторів і деяких обласних операторів.

Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП), схвалила рішення про підвищення протягом 2023 року. Підвищення не стосується побутових користувачів, тому українці можуть бути спокійні — їм новий тариф на світло поки що не загрожує.

Тарифи на розподіл електроенергії для АТ "ДТЕК Донецькі електромережі", ПАТ "Запоріжжяобленерго", АТ "Херсонобленерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі", ТОВ "Луганське енергетичне об’єднання" та ДП "Регіональні мережі" на першому етапі планується підвищити з 1 квітня, і на другому — з 1 липня — з терміном дії до 31 грудня 2023 року.

Перший клас напруги зросте в ціні від 54,4 до 81,7%. За другий доведеться платити від 35,6 до 56,7%.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нові тарифи передбачають перегляд витрат на заробітні плати співробітникам, оплату послуг диспетчера "Укренерго", придбання електроенергії на спотовий ринок.

Нагадаємо, ми писали, що у Мінсоцполітики повідомили одержувачів субсидій про важливі зміни: як раніше вже не буде.

Як повідомляв "Знай.ua" дефіциту немає, але графіки відключень будуть: в Укренерго зізналися, що з енергетикою.

Також "Знай.ua" інформував, 6 тисяч морального збитку: українець відсудив у комунальників гроші за відключення гарячої води.