В Україні завжди вистачало скарг про підвищення тарифів і загалом неякісні комунальні послуги, але на цьому все закінчувалося. Дивовижний випадок з українцем довів, що справедливість все ж таки існує, бо суд зобов'язав винуватця виплатити йому компенсацію за відключення гарячої води.

Цей випадок трапився з мешканцем Чернігова. 7 лютого 2023 року Деснянський райсуд зареєстрував справу про те, що "Облтеплокомуненерго" зобов'язується виплатити 6 тисяч гривень своєму клієнту в якості морального збитку за відключення гарячої води.

Гаряча вода
Гаряча вода

"У січні 2023 року позивач звернувся до суду з позовом до Акціонерного товариства "Облтеплокомуненерго", в якому просить визнати неправомірними дії відповідача щодо припинення надання послуги з постачання гарячої води", - йдеться у документах справи №2/ 750/401/23.

Клієнт стверджував, що комунальне підприємство вчиняє незаконно, тому він має право вимагати компенсацію.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Після того, як суд проаналізував договір про надання послуг, став на бік українця, ґрунтуючись на тому, що послуги мають своєчасно надаватися споживачеві, у встановлених обсягах, належної якості, безпечні для його життя, здоров'я.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

Проте представники підприємства та позивач до суду не з'явилися, а попросили провести розгляд без їхньої участі. Спочатку українець хотів 10 тисяч компенсації, але суд стягнув 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, від 6 до 20 тисяч гривень: українці почнуть отримувати нові щомісячні виплати

Раніше ми писали про те, хто з українців не буде покликаний навіть при врученні повістки