Минулого тижня Україна знову зазнала чергової масової ракетної атаки росіян.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що з 71 крилатої ракети вдалося збити 61, а ще дрони-камікадзе. З цього виходить, що частина повітряних цілей все ж таки вразили свої цілі. Але, незважаючи на такий розвиток подій, українська енергосистема не була піддана критичним ушкодженням, через що протягом кількох днів була можливість взагалі не вимикати світло в різних сферах.

Нічне місто без електрики. Фото: Youtube
Нічне місто без електрики. Фото: Youtube

"Споживання залишається значним через зниження температури, хоча й менше, ніж у будній день. Станом на сьогоднішній день завдяки цілодобовій роботі ремонтних бригад Укренерго та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зниженню споживання у вихідний день, дефіциту потужності немає", - йдеться у повідомленні Укренерго.

Щодо обмежень, як ми писали раніше, ліміти не було введено, тому українці були зі світлом 24/7. Однак якщо споживання буде збільшено, доведеться використовувати аварійні відключення.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Там йдеться і про те, що навіть не аварійні відключення можуть повернутися з початком робочого тижня через характерне зростання споживання. Хоча на понеділок розподіленої електроенергії вистачило, щоб світло не вимикалося взагалі.

Нагадаємо, коли відбудеться підвищення тарифів на комунальні послуги: експерт дав свій прогноз

Як повідомляв "Знай.uа", чи вимикатимуть світло навесні: у Міненерго дали прогноз, не все і втішно

Знай.ua писав, заплатять на 20% більше: кому і коли збільшать тарифи на комуналку