Українцям, які отримують допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг, повідомили про важливі зміни щодо виплат. Що потрібно знати кожному субсидіанту, розповіли у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

У відомстві нагадали, що у січні 2023 року було завершено реформу монетизації пільг, яку було розпочато у 2019 році. Так, пільги на оплату житлово-комунальних послуг із січня виплачуються українцям виключно у готівковій формі.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Наприклад, якщо пенсіонери-пільговики до грудня 2022 року отримували допомогу у грошовій безготівковій формі, то тепер Пенсійний фонд перераховує кошти на їхні пенсійні рахунки або у відділення "Укрпошти", якщо людина отримує пенсії у такий спосіб. Те саме стосується й інших одержувачів субсидій чи пільг на комуналку.

Субсидії. Фото: ПФУ
Субсидії. Фото: ПФУ

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Варто нагадати, що українців можуть позбавити права на вже призначену субсидію. Відбутися це може, зокрема, якщо одержувач допомоги приховав свої реальні доходи та отримував виплати незаконно або якщо за комунальні послуги накопичився борг понад 340 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу: кого стосується і як подати заявку.

Також наш портал інформував, чи платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Обленерго розповіли, чому суми в платіжках українців за електроенергію не знизилися і на пару гривень.