Для наших дорогих читачів, котрі під час походу в магазин дуже уважно дивляться на цінники, є кілька важливих новин. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів оновили ціни на банани та яблука.

Тепер українцям доведеться витратити трохи більше коштів, ніж минулого місяця, щоби зробити запаси "вітамінів". Станом на середину лютого ціни, порівняно з січнем 2023 року, зросли.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Вартість яблук

Вітаміни, які люблять українці їсти цілий рік, небагато, але все ж таки додали в ціні. За 1 кг яблук тепер беруть не 11,83 грн/кг, а 15,45 грн/кг. Цінник коштує від 13,90 грн/кг (Варус) до 16,99 грн/кг (Новус). За яблука сорту Айдареду доведеться віддати 17,55 грн/кг.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Вартість бананів

Вартість свіжих бананів теж змінилася, проте тут подорожчання вже значніше. Скоріш за все, в очі впадає те, що з 60 гривень банани підскочили до позначки 70 гривень.

Так, банани коштуватимуть 71.60 грн/кг, тоді як минулого місяця їхня вартість становила 69,55 грн/кг. Їхня вартість стартує з 69,99 грн/кг (Новус) і досягає 72,59 грн/кг (Метро).

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

Нагадаємо, "Золоті" вітаміни: супермаркети приголомшили новими цінами на яблука та лимони.

Раніше повідомлялося, що в магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Також, на які знижки можуть розраховувати пенсіонери: є можливість непогано заощадити.