В українських супермаркетах змінилися ціни на продукти, які частенько купують споживачі – на свинину та сало. Різниця досить суттєва, порівняно з попереднім місяцем.

На подив українців, ціна на свинину пішла не вгору, а знизилася. Це приємний сюрприз, враховуючи, що багато експертів прогнозують протилежне ближче до весни. Зокрема, зростання цін можливе через те, що в країні швидко скорочується поголів'я рогатої худоби та свиней, а також досі є проблеми з електропостачанням.

Ціни на м'ясо, фото: Знай.ua
Ціни на м'ясо, фото: Знай.ua

Портал "Мінфін" поділився даними про свіжі ціни на м'ясо та сало.

Свиняча грудинка - один із популярних продуктів, що впала в ціні з 174,81 грн/кг до 166,54 грн/кг. Лопатка теж подешевшала, але не так суттєво – з 162,24 грн/кг до 158,54 грн/кг. Ошийок залишився на тому ж рівні і ніяк не змінився у вартості – 197,03 грн/кг.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ребра теж стали доступнішими і зараз коштують 160,96 грн/кг. Шашлик також пропонують за зниженою ціною – з 187,60 грн/кг до 172,45 грн/кг.

Ціни на свинину, Мінфін
Ціни на свинину, Мінфін

У той же час, один вид сала ніяк не змінився в ціні. Зараз домашнє можна в середньому купити за 189,00 грн/кг, а ось солоне відчутно подешевшало – з 270,20 грн/кг до 237,15 грн/кг.

Ціни на сало, Мінфін
Ціни на сало, Мінфін

Нагадаємо, зростання пенсії в ході індексації побачать не всі українці: кому доведеться чекати до кінця війни

Раніше ми писали про те, що у ПриватБанку змінили правила користування кредитними картками: що потрібно знати

Як повідомляв Знай.ua, в Україні серйозно подорожчали сіль і хліб: олія вирішила по-іншому