Для всіх наших читачів, які уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є новини про дуже відому для українців крупу. Іноді її навіть використовують як валюту, особливо перед політичними виборами, проте сьогодні більшість людей воліє її просто їсти.

Дані Державної служби статистики кажуть, що в українських магазинах падають ціни на крупи, і гречка не стала винятком.

Також дуже цікаві дані від аналітиків порталу Minfin.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Згідно з інформацією від Держстату, в Україні в січні поточного року ціни на овочі почали підніматися через дефіцит товару високої якості, оскільки терміни зберігання добігають кінця. А ось крупи навпаки на цьому тлі подають у ціні, у цьому списку є гречка.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Якщо порівнювати із груднем 2022 року, то морква подорожчала на 9,3% до 24,5 гривень за кілограм, цибуля подорожчала на 4,7% до 32,1 гривні за кілограм. Крім того, яблука подорожчали на 3,8% до 15,7 грн. за кілограм, молоко на 2,8% до 35,2 грн. за кілограм, яйця на 1,8% до 63,1 грн. за десяток.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Вартість гречки

Експерти підрахували, що гречана крупа в Україні на ринках подешевшала на 7,8% до 68,9 гривні за кілограм. Однак у супермаркетах зовсім інша ситуація.

Згідно з відкритими даними за кілограм гречки в супермаркетах беруть: Metro – 59,90 грн., Auchan – 56,40 грн., Varus – 62,90 грн. А ось середня ціна вийшла на рівень – 59,73 грн.

Нагадаємо, на які знижки можуть розраховувати пенсіонери: є можливість непогано заощадити.

Раніше повідомлялося, що в Україні сильно впали закупівельні ціни на молоко: що це означає для споживачів.

Також, набір ідеального ранку доступний не всім українцям: супермаркети оновили цінники на каву, чай, цукор та вершки.