Новий тиждень лютого приніс зміни для ринку овочів та фруктів в Україні. Ціни змінюються регулярно та оновлення навряд потішить споживачів. Експерти проаналізували ситуацію та показали результати.

Згідно з даними проекту "EastFruit", насамперед зміни торкнулися овочів із "борщового набору" - вони подорожчали, але незначно. Проте винятки є. Морква впала в ціні, хоча ще недавно вона була доступна не всім покупцям.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Також на ринку продовжують дорожчати огірки. У цей період теплична продукція загалом зростає в ціні, особливо від українських постачальників, а ось імпорт коштує дешевше.

Томати, навпаки, потішать своєю ціною. Список позицій, що подорожчали, поповнила брюссельська капуста, при цьому савойська і брокколі пропонують за зниженою ціною. Селера теж стала менш доступною, а вартість зелені ніяк не змінилася.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf
Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf

Фрукти теж зросли в ціні, зокрема цитрусові та банани. Аналітики зазначають, що збільшилися мінімальні діапазони цін реалізації яблук та груш. Сезонна хурма теж не відстає, але виноград і гранат знизилися у вартості.

Ціни на овочі та фрукти, дані EastFruit
Ціни на овочі та фрукти, дані EastFruit

Раніше ми писали про те, що в Україні серйозно подорожчали сіль та хліб: олія вирішила по-іншому.

Як повідомляв Знай.ua, в Україні на 20-30% подорожчає алкоголь після нових правил уряду

Також портал Знай.ua писав, набір ідеального ранку доступний не всім українцям: супермаркети оновили цінники на каву, чай, цукор і вершки