Минулого тижня очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович оголосила, що довгоочікувану індексацію пенсій прийдеться перенести на квітень, однак вже сьогодні на урядовому порталі повідомили, що переніс індексації скасовується.

За повідомленням Мінсоцполітики, пенсіонери зможуть отримати нові виплати вже з 1 березня, а не з квітня, як анонсувала раніше глава відомства Оксана Жолнович.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Індексація пенсій має проводитися щорічно з 1 березня з урахуванням рівня інфляції та динаміки середнього рівня заробітної плати в попередні три роки — заявили у відомстві.

Нагадаємо, вона стверджувала, що міністерство лише проводить розрахунки для індексування, тож підвищення можна очікувати лише з квітня.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики слова свого ж міністра спростовують і посилаються на Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Наразі Мінсоцполітики готує проєкт рішення Уряду, яке буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів найближчим часом.

В Мінсоцполітики зазначають, що попри війну та складну економічну ситуацію, виплата пенсій і підтримка населення залишаються пріоритетами Кабміну.

Нагадаємо, ми писали, що березневої індексації не буде: у Мінсоцполітики розповіли, коли пенсіонерам чекати підвищення.

Як повідомляв "Знай.ua" весняне підвищення пенсій в Україні: хто потрапив до списку щасливчиків і який розмір "бонусів".

Також "Знай.ua" інформував, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.