Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, українським пенсіонерам пообіцяли проіндексувати виплати, втім, зроблять це не в березні, як у попередні роки, а пізніше. Коли пенсіонерам чекати на підвищення, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Укрінформу".

Оксана Жолнович зазначила, що в березні індексацію не проводитимуть, оскільки ще проводяться необхідні розрахунки. За її словами, розмір пенсій "підтягнутий" до рівня інфляції орієнтовно у квітні.

Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok
Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok

"Так, ми працюємо над тим, щоб провести індексацію пенсій відповідно до інфляції. Є ж формула індексації та відповідний закон. Думаю, що така індексація відбудеться у квітні. Зараз проводимо розрахунки", - заявила Оксана Жолнович.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім того, глава відомства пояснила, що у 2023 році передбачається інфляція у розмірі 28 відсотків, втім, це зовсім не означає, що саме настільки буде проіндексовано пенсійні виплати громадян. Вона додала, що формула індексації враховує й інші фактори, тож реальна сума підвищення може помітно відрізнятись.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.

Також наш портал інформував, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, ми писали індексація під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.