2023 року українці можуть отримати грошову допомогу у розмірі від 2000 до 3000 гривень, яка виплачується щомісяця. Хто і на яку суму може претендувати, повідомляють "Факти ".

Громадяни, які через повномасштабну війну вимушено залишили свої будинки та отримали статус ВПО, отримують грошову підтримку. Виплати цієї категорії населення фінансує як держава, і багато міжнародних організацій. Так, на виплати у розмірі 3000 гривень можуть розраховувати діти та особи з інвалідністю, а по 2000 гривень виплачують дорослим.

Соцдопомога. Фото: скрін youtube
Соцдопомога. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у 2023 році такі виплати, зокрема, можуть отримати наступні категорії українців:

  • громадяни, що залишили свій населений пункт, де ведуться або велися бойові дії, або якщо він тимчасово окупований;
  • особи, які мають непридатне для проживання або зруйноване житло та подали до 20 травня 2022 року заявку на відшкодування збитків;
  • громадяни, які повторно перемістилися з тимчасово окупованих або територій, на яких ведуться бойові дії після 24 лютого 2022 року.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео
Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Звернутися для оформлення допомоги можна в органи соцзахисту населення, ЦНАП або оформити онлайн, на порталі "Дія".

Раніше портал Знай повідомляв, ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Також наш портал інформував, чи платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Крім того, ми писали індексація під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.