В Україні змінилися ціни на те, без чого мало хто може уявити початок нового дня - каву, чай, вершки і цукор. Великі мережеві супермаркети вже оновили цінники і показали покупцям, що й скільки коштуватиме.

Ціни на продукти змінюються практично щодня, то падають, то знову зростають. Майже за рік війни, яку розв'язала росія, українці вже звикли до цього, але навіть елементарні товари стають дедалі менш доступними.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Почнемо із простого. Цукор в Ашані коштуватиме 32,50 грн./кг, у Метро він коштує 33,90 грн./кг, а в АТБ – 33,50 грн./кг. Про це пише "Хвиля". До речі, нещодавно українців попередили про можливий дефіцит на тлі проблем із виробництвом солодкого продукту у всьому світі.

Ціни на цукор, скріншот
Ціни на цукор, скріншот

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Бюджетнішим варіантом у виборі чаю буде продукція власних марок супермаркетів. В Ашані пакетований продукт пропонують за 11,90 грн. за 30 грамів, а розсипний чай чорний байховий в упаковці 80 грамів за 24,90 грн. У Метро найдоступніший чай по 27,90 грн. за 50 грам, а на порядок вищий за розсипний.

В АТБ упаковку чаю на 24 пакетики можна придбати за 15,40 грн. гранульований трохи дорожче – 25,80 грн. за 100 грам.

Ціни на чай, скріншот
Ціни на чай, скріншот

Наступний продукт – кава. Торгова марка Jacobs Monarch розчинна 300г в Ашані обійдеться за 454,40 грн, а в магазинах Метро упаковка об'ємом 170 г - 279,61 грн. В АТБ Jacobs Monarch – 469,70 грн. за 425 грам.

Ціни на каву, скріншот
Ціни на каву, скріншот

Найчастіше до кави також купують вершки. В Ашані упаковка 200 г можна купити за ціною від 19,20 грн., у Метро - від 19,97 грн., а в АТБ – 20,30 грн.

Ціни на вершки, скріншот
Ціни на вершки, скріншот

Нагадаємо, продівці представили нові ціни на свинину: чи стане доступніше м'ясо в Україні

Раніше ми писали про те, що українські супермаркети оновили ціни на картоплю і капусту.