Для наших читачів, які вже цілий рік уважно стежать за цінами на найважливіші продукти харчування, є важливі новини. Справа в тому, що Державна служба статистики помітила у січні швидші темпи зростання цін на продукти, ніж це було останні два місяці 2022 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Держстату на офіційному сайті.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За інформацією Держстату, серед продуктів найбільше подорожчали фрукти - на 77,0%, яйця - на 73,3%, риба та рибопродукти - на 45,5%, овочі - на 34,0%, цукор - на 31, 8 %, олія - ​​на 29,1%.

У свою чергу хліб та хлібопродукти подорожчали на 28,8%, макаронні вироби – на 27,2%, сир – на 24,8%, м'ясо та м'ясопродукти – на 24,1%, хліб – на 21,5%, молоко на 19,3%, олія – на 15,6%.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,8%, у тому числі на тютюнові вироби – на 1,2%, алкогольні напої – на 0,5%.

Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео
Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео

Також у Держстаті заявили, що подорожчання у сфері охорони здоров'я на 1,2% відбувається через підвищення цін на обслуговування будівель. Тільки лікарні почали платити за всі послуги, які вони отримують, для роботи у штатному режимі подорожчали на 2,3%.

У свою чергу, підвищення цін на послуги освіти на 1,1% Держстат пояснює зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 11,2%.

Нагадаємо, де можна знайти роботу в Україні: ринок праці почав відновлюватися.

Раніше повідомлялося, підкрадаються до ваших гаманців, коли ви й не очікуєте: інструкція, яка врятує вас від шахраїв.

Також, українці загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.