У зв'язку з початком повномасштабної війни в Україні дуже прискорилася інфляція, що, зокрема, позначилося на цінах на продукти харчування. Одними з рекордсменів із подорожчання за останні 11 місяців стали фрукти. Наприклад, ціни на банани та виноград вже досягли рекордної позначки. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Дозволити собі такі звичні продукти, як банани чи виноград, вже можуть далеко не всі українці, адже ціни на них злетіли до небаченого до цього рівня.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 10 лютого кілограм бананів у середньому коштує 71,37 гривні. За даними моніторингу, це найвища ціна, яка фіксувалася за останні шість років. До речі, у січні середній цінник на банани становив 69,55 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вартість винограду вражає ще більше. Якщо у січні середній цінник був на рівні 190,05 гривні за кілограм, що вже було ціновим рекордом, то у лютому, щоб поласувати улюбленими ягодами, доведеться викласти вже 209 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, апельсини подешевшали, а мандарини та банани злетіли в ціні: які ціни на фрукти пропонують супермаркети.