Попри війну у січні в Україні відбулося зрушення на ринку праці - фахівці відзначили збільшення вакансій. Проте у багатьох великих містах все ж зберігається жорстка конкуренція між кандидатами

За словами фахівців, в Україні вперше з початку повномасштабної війни кількість вакансій сягнула майже 60 тисяч. Січневе дослідження ресурсу з пошуку роботи Work.ua продемонструвало, що український ринок праці почав відновлюватися.

Згідно з їхніми даними, за останні місяці кількість вакансій в Україні зросла в середньому на 10%. За загальною кількістю пропозицій від роботодавців лідирує Київ та Київська область – 17,8 тис. вакансій. Друге місце займає Львівщина – майже 6,4 тис.

Центр зайнятості, фото: khe.dcz.gov.ua
Центр зайнятості, фото: khe.dcz.gov.ua

Також названо галузі, де попит на працівників зріс найбільше, то ними стали:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще
  • спорт, краса та фітнес – плюс 19%;
  • HR і управління персоналом – 21%;
  • нерухомість – 22%;
  • бухгалтерія та аудит – приріст у 24%;
  • сільське господарство та агробізнес – 33%.

Серед спеціалістів станом на січень 2023 року найбільше зріс попит на виконробів та менеджерів мереж магазинів – на 78% та 74% відповідно. Частіше почали шукати SMM-ників – кількість вакансій зросла на 66%, та механізаторів – на 57%. Популярними залишаються вакансії менеджерів з продажу, бухгалтерів, продавців-консультантів, кухарів та водіїв.

Центр зайнятості, скріншот з відео
Центр зайнятості, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро