Для всіх наших читачів, які уважно стежать за цінами на основні продукти з м'ясної категорії, є дуже важливі новини. Справа в тому, що деякі види улюбленого багатьма українцями сала трохи подешевшали. Відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на свинину та, відповідно, сало.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації щодо цін від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Вартість свинини

Згідно з відкритими даними, станом на 9 лютого, в Україні впали в ціні всі види свинини, якщо рахувати цінники порівняно з першим місяцем 2023 року.

А тепер трохи деталей про вартість свинини, її цінники змінилися таким чином: свиняча грудинка подешевшала з 174,81 грн/кг до 169,21 грн/кг; лопатка знизилася у ціні з 162,24 грн до 160,35 грн; ошийок подешевшав із 197,44 грн/кг до 190,94 грн/кг; ребра з 165,90 грн/кг до 160,96 грн/кг та шашлик, який так люблять українці, подешевшав одразу з 187,60 грн/кг до 172,45 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ціни на свинину, скріншот: Minfin
Ціни на свинину, скріншот: Minfin

Вартість сала

А ось середня ціна на домашнє сало, на жаль, не падає - вартість залишилася на рівні минулого місяця – 189,00 грн/кг. Якщо говорити про такий "делікатес", як солоне сало, воно знизилося в ціні з 270,20 грн/кг до 255,30 грн/кг.

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Нагадаємо, скоротилося вдвічі: у виробництві соняшникової олії виникли проблеми, на що чекати.

Раніше повідомлялося, коли Україна повністю забезпечуватиме себе власним газом: у Нафтогазі назвали терміни.

Також, чи чекати уповільнення зростання цін на продукти у 2023 році: українцям дали спірний прогноз.